Despre mine

Debutul si evolutia carierei mele muzicale
Maria-Luiza Mih

Numele meu este Maria Luiza Mih si am avut norocul de a ma naste intr-un loc binecuvantat de Dumnezeu, numit Barsana , o localitate din Maramuresul istoric. Aici traditia si portul popular au un loc de cinste astfel ca fiecare familie are in garderoba sa macar un rand de haine "taranesti" si nu exista om de-al locului sa nu stie o "hore". Asa am invatat si eu de la bunicii si de la parintii mei, astfel ca primele versuri pe care le-am primit ca zestre de la mama mea, au fost "Zis-o mama cata mine/Sa invat horile bine/ Horile-s de alinare/ La omu cu suparare" si va spun cu sinceritate ca atunci cand ma supar , cu horile ma stampar .

La varsta de 6 ani am urcat pentru prima data pe o scena, si cred ca am ramas impresionata de public pentru ca de atunci am stiut ca vreau sa devin cantareata, au urmat apoi numeroase concursuri , spectacole si drumetii in tara si in strainatate , iar la varsta de 15 ani am dat admitere la Liceul de muzica Dinu Lipatti din Bucuresti la sectia canto popular unde l-am avut profesor pe Gavril Prunoiu dupa care am absolvit Facultatea de muzica Spiru Haret tot in Bucuresti sectia pedagogie muzicala. In toti acesti ani am acumulat multe cunostinte muzicale dar si de viata. Si pentu ca radacinile nu m-au lasat sa stau prea mult printre straini m-am intors in locul unde mereu e sarbatoare, acasa... aici cant pentru oameni dar si pentru mine.

Sunt nascuta in zodia leu, imi iubesc zodia, si ma regasesc in descrierile zodiacului fie ele calitati sau defecte.Ma consider o persoana voioasa , plina de energie si imi place sa binedispun oamenii din jurul meu, imi recunosc greselile si sunt deschisa la nou . Imi plac comediile romantice si filmele care exprima realitatea, imi place sa gatesc , sa calatoresc si sa fac cmparaturi, imi plac dulciurile , mancarea libaneza dar si unele preparate traditionale cum ar fi "tocana cu branza", "hrenzale"(o mancare din cartofi din zona noastra) si placinta cu urda si marar. Nu-mi plac locurile fara viata si nici oamenii care nu exprima nimic.

Alte pasiuni: pictura pe sticla este una din pasiunile mele, am invatat asta de la un unchi de-al meu, si in copilarie am avut chiar o expozitie in Franta.Candva imi doream sa devin si actrita, imi place sa recit poezii, sa spun bancuri si sa imit persoane dar numai in cadru restrans. Asta sunt eu.

Retele sociale

Pastreaza legatura cu prietenii
 

Galerie foto

Vestimentatii populare si moda

Haidati fete si-om juca

Muzeul Satului Bucuresti